Mes mauvaises pensees

Jag är ingen ilsken person.

Däremot inte sagt att jag inte kan känna ilska, för det kan jag! Jag är arg på så mycket;

Ojämlikheten jag ser ute på gatorna varje dag. Människor som lider, samtidigt som vissa debatterar vilken typ av handväska de ska köpa för att "vara rätt", eller Gi-metod de ska tillämpa för att bli smala.
      När jag blir arg känner jag det verkligen och känslan påverkar mig starkt. Den kan sitta fast i mig en längre tid och det svåraste för mig är att få ut den. Jag är helt enkelt rädd för att visa ilska. Istället för att skrika och ställa personen ifråga mot väggen börjar jag att längta bort.
Jag längtar då till en plats där jag slipper känna den där bultande känslan som jag förknippar med så mycket ont, en plats där jag inte är så rädd för det arga i mig. Där är jag arg och glad om vartannat och det är ingenting som är läskigt eller obehagligt med det.


Disciplin

Ett ord jag avskyr är disciplin. I en annan tid, i ett annat liv, var jag mycket disciplinerad. Jag kände mig stolt över att vara det, stolt, stark och duktig. Idag förknippar jag ordet med opersonlighet och stelhet... Om man hela tiden har en press på sig att alltid göra rätt, så blir man tillslut väldigt trött på det. Disciplinen blir då till något ont, något som hotar att kväva en. Det som man trodde var ens bästa vän har blivit till en fiende.
Min relation till disciplin är idag väldigt avslappnad, kanske säger jag att jag vill ha den, men där ljuger jag. Jag mår bättre utan den, istället använder jag mig av min egen känsla, och jag gör helt enkelt mer som jag känner för.
Idag låg jag på bryggan och lyssnade på vågorna, det var härligt. För sådant behövs ingen disciplin alls.

Och det blev kallt igen

Jag tycker om att se film på bio, film som är tänkvärd, intressant eller inspirerande. Kanske får den mig till och med att fälla några tårar, då är den sevärd för mig. Men filmer som lämnar ett slags tomrum efter sig, filmer som egentligen inte säger någonting, sådana kan få mig irriterad och en sådan film har jag sett.
Ut från biografen gick vi, solen var borta, det var kallt och när jag försökte hitta en mening eller ett slags budskap, var det alldeles tomt i mitt huvud. Jag tycker inte om känslan av tomhet, är rädd för den. Jag är ju så van vid mina snurrande, virvlande, envisa tankar som gör mig till mig.
Idag tycker jag heller inte om känslan av att ha ofärdiga projekt skräpandes överallt, både praktiska, själsliga och ekonomiska; de har gjort mig så trött. Idag.


Sol, kaffeglass och en vacker militär

Årets första sommardag och den blev så lyckad!
Efter flera timmars liggande i solgasset fick mitt chockade ansikte, en inte så tjusig rosa ton, men det gjorde ingenting. Det är så skönt med värme!
Hela jag tinade upp idag och liggandes på en brygga kom jag på mig själv med att, som så ofta, tänka på hur trevligt det vore med en karl.
Jag tror dessutom att jag är lite kär, i en viss militär, jag pratade med kvällen innan.
Mörka lockar, härlig humor och såklart, bosatt i långtbortistan... ja ja, man kan ju drömma lite. Att drömma är inte helt fel, inte när man sitter och är helt avslappnad på en brygga, ätandes en kaffeglass.


Jag upptäckte...

Jag upptäckte en person idag, en person jag inte tänkt på förut. Han är en sådan där typiskt vanlig kille, om man får skriva så? Grått hår, normalbyggd och med vanliga kläder. Kort sagt; en normal.
Men det var något med hans leende, när jag höll upp dörren och frågade honom om föreläsningssalen. Det var så fint! Så ärligt och trevligt, som om han verkligen menade det.
Vi pratade lite medan vi väntade på att föreläsaren skulle komma, och faktiskt; han sa inget spektakulärt och något andra leende fick jag inte se. Jag tappade intresset och det gjorde nog han med. Vi satt bredvid varandra och lyssnade på historien om Fabel och Sujett, helt tysta.
Att vara vanlig och normal var länge min största rädsla, men är det inte längre. Det kan vara skönt att få vara vanlig ibland och när man känner för det; visa upp sina unika egenskaper.
Kanske är det en helt speciell talang, en ovanlig förmåga eller bara ett värmande, ärligt leende.

A glass of water longing for the ocean

När solens strålar trängde in genom min trasiga persienne och väckte mig denna arla påskafton, sträckte jag ut min arm efter någon, någon som inte var där...
Med en liten suck gick jag som vanligt in i köket och knuffade igång den gamla bryggaren, som visade sig fungera också idag. Det mesta fungerar och för det mesta känns det ju okey, men som i dagens överskrift längtar jag...
Efter ett riktigt sammanhang, kanske en liten familj- jag vet inte... Men jag längtar och min arm längtar.

Påskfirande

Vad är påsken om inte en riktigt präktig familjehögtid?!
En tid för alla de små grupper av människor som flyttat samman och som blivit just familjer. Så mysigt för dem! Dela ut påskägg till de små barnen och se hur ögonen glittrar av lycka, lycka över ett välfyllt påskägg...
Jag minns min barndoms påskar och de var just sådär, idylliska, soliga och lyckliga. Som singelstudent är påsken inte något speciellt. Det är mest en välbehövlig paus i läsandet och stressen och pressen, eller borde så vara...
Jag kan inte koppla bort tankarna på allt jag borde, kan inte nöja mig med det jag redan gör. Jag måste alltid prestera mera och bättre, det känns rätt tungt. Kommer det alltid vara så? Kommer jag bli en neurotisk mamma som inombords skakar av stress när påskharen kommer med sina ägg? Kommer näsblodet fortsätta rinna på kvällarna och färga alla lakan röda?
Hmm, jag antar att bara jag själv kan bestämma hur det blir, som med allt annat. Jag skulle kunna välja att nöja mig med ett jobb där jag trivs litegrann och en man jag tycker om, men inte älskar... Skulle kunna, men kommer aldrig göra! Jag tror stressen då kommer göra sig påmind, för att tala om för mig att jag kan bättre och att det finns en man någonstans som jag ska älska, och som ska älska mig.

RSS 2.0