Läppstift

Rakhyvel, fuktkräm och nytvättat hår, rött läppstift, mascara och örhängen på.
Vinet är handlat och bästa musiken är på... Klänning ikväll; kan det tjäna nåt till?
Utekvällen kräver sin förberedning och jag undrar om det är idag jag kommer träffa någon..? Mina ögon ser ut exakt som vanligt i spegelglaset, mitt hår likaså och det gör mig lite trött; kanske kunde förändra något, kanske inte alltid borde se ut som jag alltid gör, vara så som jag oftast är...?
Samtidigt så vet jag ju att mina förberedelser förmodligen inte är särskilt  avgörande för om jag ska hitta en prins ikväll eller inte. När vinglaset är urdrucket, när inträdet är betalat och när kvällen börjar, är det på mig själv det hänger...Men kanske ändå att det är "den där" kvällen ikväll, när han bara ska dyka upp bakom en barstol. Han, den rätte för just mig.


Giftemål

Det är inte så roligt att vara den enda i ett sällskap som inte har ett fast förhållande...
Att för hundrade gången få svara på frågan; men har inte du någon då? tillsammans med en medlidsam blick är ingenting jag känner att jag behöver. När sällskapet sedan börjar prata barn och giftemål känner jag mig som den största singeln i hela Stockholm.
Det är så svårt att tänka på, för samtidigt som jag ibland hatar att vara ensam, tror jag att jag någonstans också älskar det... På  något konstigt och oförklarigt sätt.
Men kanske kunde folk tänka till lite, när det finns en "utan partner" i rummet, kanske kunde de skippa medlidandet och de där sorgsna ögonen, som bara får singeln att må ännu sämre.

Jag längtar till Italien

Fel, fel -just nu gör jag så många fel.
Känner mig virrig, darrig och stirrig och kan inte riktigt tänka klart. Jag längtar bort, till italien, dit jag egentligen skulle fått åka... Längtar till klart vatten, sol, italienska och mina vänner som bor där.
Heltidsjobbet är tröttande och jag har ännu inte vant mig vid att gå upp i ottan, kommer nog aldrig vänja mig vid det. Inte vid att jobba hela dagarna heller; fasta tider, bestämmelser kombinerat med min virrighet gör att det inte fungerar något vidare.
Jag hoppas ändå att det ska gå att ordna, så jag kan flyga iväg igen. Få lämna jordytan än en gång, bege mig upp bland molnen, för att sedan landa i ett annat land, långt bort från här...Det skulle göra så gott och säkert skulle jag, när jag kommer tillbaka, också göra mindre fel och känna mig mindre virrig, darrig och stirrig.

En tripp

Midsommar, årets enligt mig trevligaste och bästa högtid är precis slut.
Att vara tillbaka känns lite tråkigt; jag hade gärna stannat längre nere i södra Sverige; trivs så bra där! Kvällen blev precis så som midsommaraftnar ska vara; goda vänner, färskpotatis, jordgubbar och rose´, dopp i poolen och dessutom bastubad!
En tripp till Köpenhamn blev det också och vi besökte den speciella stadsdelen, där folket som bor har sina egna lagar och regler. Väldigt speciellt var området med en massa offentlig konst, små söta hus och en hel del olika cigarett-ångor...  Både inspirerande och fascinerande; jag kommer åka tillbaka.


Blixtar och dunder

Ovanför molnen sken solen, det var ljust och alldeles tyst i mitt lilla plan ner mot Skåne.
Jag har alltid älskat att flyga, älskat den där speciella känslan av att befinna mig mellan två platser; att vara på väg bort eller hem. Uppe i luften tänker jag annorlunda, det är nästan som om livet stannar upp där bland molnen och jag känner mig som i en parentes.

Längst bak i planet hade jag fått plats och en hel rad hade jag fått för mig själv. Inte många flög just denna kväll och jag kunde lugnt njuta både av utsikten och av min cappoucino med extra skum.
Då och då lystes himmelen upp av blixtar och när planet sjönk kom vi direkt in i ett regnväder som smattrade mot rutorna och vingarna. När planet tog mark och folk började resa sig satt jag kvar, för att stanna en stund i den där speciella känslan. Först när hela planet var tomt tog jag min väska och gick in på flygplatsen för att sedan åka vidare till mitt midsommarfirande. Regnet fortsatte ösa ner hela vägen in mot staden och himmelen var sådär härligt mörk och samtidigt full av blixtar och stjärnor.
Känslan satt kvar och gör det fortfarande; finns inget bättre än att resa bort, om så bara för några dagar.

Vattenläcka

Karlavägen klockan halv nio, jag är på väg till en busshållplats.
Utanför en liten engelsk pub står en stor polisbuss, när jag kommer närmre ser jag att en stor folkklunga samlats där. Området är avspärrat och det står folk i alla möjliga olika åldrar och stirrar in mot baren. Poliser talar i sina telefoner och det kör hela tiden in nya bilar med ännu fler poliser. Det är ganska tyst och inte direkt högljutt. Jag går mot klungan och frågar någon vad som hänt; det har han ingen aning om.
Jag står kvar en stund, men inget händer och jag går tillbaka till min anländande buss. Jag hade gärna fått reda på vad som hänt, men att stå där och stirra tycker jag känns fel, jag känner mig dum.

När jag åker iväg ser jag hur fler och fler ansluter till klungan av folk som blir större och större, den skymmer nu både baren och alla poliserna. Jag frågar mig; vad är det alla dessa människor väntar sig att se? En blodig kropp? Någon nerskjuten? Eller är de bara nyfikna och vill skapa sig en egen bild av händelsen, än den som sedan kanske kommer synas i medierna?

Inne i bussen börjar en man med en gigantisk pitbull att hota föraren om han inte kör fortare, bussen stannar och han blir tillsagd att gå av. De börjar skrika åt varandra och vi andra väntar tålmodigt och tyst; för vad kan vi göra? Tillslut går mannen och hunden av men det värsta är att jag ser han han sparkar till den stackarn, när de går iväg på trottoaren. Jag blir både arg och ledsen där jag sitter; det känns som om hela stan är ond och konfliktsugen just denna kväll.
När jag försöker ringa min middagsträff har mobilen lagt av och vi får inte tag på varandra.

"Vattenläcka" står det på porten, det visar sig att vattnet är avstängt och att när det är tillbaka, kommer det vara kallt ett tag. Jag tar en filt och lägger mig på soffan, har gjort mitt för idag.


Fläderblom

Röda pioner, vattnets klunkande och doften av fläderblommor fick min kvällspromenad att bli nostalgisk på ett alldeles särskilt sätt. För om något väcker minnen hos mig så är det just olika dofter.
Jag kom att tänka på mig, som den person jag var för länge sedan och jag kom att tänka på personer, som var viktiga i mitt liv då. Så mycket som har hänt, så mycket vatten som runnit under broarna...
Men trots det;
Samma blommor, samma ljud och samma underbara dofter, de försvinner åtminstone inte. Det kändes tryggt och skönt att gå där och tänka på det. Trots att livet hela tiden förändras och att vissa människor kommer och går, så finns det sådant som alltid kommer att bestå; minnen som ingen någonsin kan ta ifrån mig.


Komplimanger

Jag är ingen specialist på raggningsknep, men jag vet ju vad som absolut inte funkar på mig iallafall. Fick ett sådant igår; rätt så snygg karl i skinnjacka och skäggstubb, synd bara att han sa som han sa!
Ska jag bli intresserad av någon vill jag hellre höra hur fantastisk jag är, än att han på något sätt ska agera hjälte och bjuda på en drink... Alltså; komplimanger framför hjältar för mig tack!
Jag var kall tillbaka, men hans skägg såg plötsligt så töntigt ut och i hans ögon syntes en sorts ilska. När hans skinnrygg vände tillbaka mot baren såg jag hur axlarna slokade lite och jag tänkte att om han hade sagt något annat så kanske ändå... Men nu hade han inte gjort det och jag vände mig åt ett annat håll för att spana efter någon annan; utan skinn och skägg. Som förhoppningsvis skulle säga något annat, ja allra helst; ge mig en liten komplimang :)

Ett underbart samtal

Jag är så glad!!! De ringde idag från journalistskolan; jag kom in!!!
Det jag hoppats på, blivit ledsen över och nästan accepterat, har nu istället blivit så som jag drömt om och jag vill bara säga tack!!!

Jag har bara gått omkring och gett leenden till folk hela eftermiddagen och inte alls kunnat fokusera på arbetsuppgifterna. Men det känns inte som om det spelade någon roll;  jag är ju så glad!
image2

Dopp

Sommarens första dopp tog jag idag, underbart!
Alla dessa varma dagar  och varma nätter har fått min lilla närbelägna kanal att bli riktigt härligt badtempererad och jag kände mig som ett sommarledigt barn när jag simmade omkring med systern bland änder och andra stockholmare. Tanken på att börja jobba imorgon känns nu inte alls särskilt lockande, jag vill simma mera!
Heta kontor, nya uppgifter och mitt förvirrade sinne, hur ska det gå...? Hoppas nästan på regn och att jag slipper de argaste människorna i min lur. Jag har så svårt för ilskna personer, de gör mig så nervös och får mig att känna mig så liten. Inte liten som ett simmande barn, men liten som en person som har svårt att visa ilska. Måste bli bättre på det, så snart som möjligt.


Bastuvagn

Jag vill aldrig mer åka pendel. Efter att ha väntat minst en halvtimme igår i en bastuhet vagn, meddelades det plötsligt att det var livsfarligt att ta sig ut ur tåget!
Att vi skulle sitta kvar på våra platser och vara lugna fram till att de skulle evakuera oss!
Det dröjde kanske en kvart till och värmen steg ytterligare. Sedan kom det en liten mörk man med en stege, han såg på oss och sa åt oss att börja ta oss längst bak i vagnen.
Folk började köa och långsamt, mycket långsamt tog vi oss bakåt.
I sista vagnen fällde han ner stegen och plockade ut oss, en efter en, för att sedan visa oss vidare utmed spåret och upp i skogen...

Vi fick aldrig veta vad som hänt, de pratade om något elfel, men jag misstänker att någon blivit påkörd och att de helt enkelt inte ville berätta det. Men jag måste säga att SLs personal fixade det hela på ett bra sätt, lugnt och fint.
När vi tillslut klättrat upp i skogen dröjde det inte länge innan det kom en blå buss som tog oss vidare söderut. Ibland fungerar saker faktiskt mycket bättre än man tror.

Släktträff

Jag träffar min släkt högst en gång om året och igår, på årets hittils varmaste dag, var det dags för en träff.
Idag är jag helt slut! I min, som säkert i flera andras familjer finns det en rad konflikter som ingen pratar om, utan som bara ligger under ytan och medverkar hela tiden; som bubblor i champagnens glas... 
Där finns den hispiga tanten, den stela gubben, de nervösa tonåringarna, den allvetande, den präktiga och så resten...
Kunde kanske varit roligt med en sådan släkt kan man tänka, men tyvärr; det är inte roligt. Bara jobbigt och energikrävande. Jag blir lite ledsen för att det är så, men samtidigt tror jag inte att det är något man kan göra åt saken; det har ju alltid varit likadant! Även om jag inte såg det när jag var liten.
Hela jargongen är bara så onödig! Varför måste folk försöka visa upp saker för varandra och hålla fasaden?
Kunde man inte bara försöka ha lite trevligt, utan att bry sig så himla mycket om vem som tänker vad om vem?
Vet åtminstone hur jag inte ska ha det på mina  egna släktträffar i framtiden!

Ledig

Även om jag inte kommer ha sommarlov som när jag var liten, så kom den där speciela känslan över mig igår. Känslan av att ha slutfört en lång period, full av tentor, grupparbeten och stress,  byttes ut mot sommarperioden, som luktar syren och smakar  som jordgubbstårta...
Uppsatsen är inlämnad, poängen är tagna och betygen är satta; man är ledig...
Parken kändes igår som Grekland; full av svettiga, solbrända, lediga och glada människor som var just lediga.
Ledig -ordet är så konstigt... Man kan ju vara ledig på så många sätt, både positiva och negativa. Ledig som en singel, ledig som arbetslös eller ledig som i sommarledig.
Hursomhelst, idag är jag ledig från skolan som i sommarlovsledig, men nästa vecka börjar jag jobba.
Är jag inte ledig längre då?

Små barn

Vaknade alldeles kallsvettig och med pulsen i taket. Jag drömde så konstigt och så väldigt obehagligt i natt.
En massa små barn var det, med ledsna ögon och de kunde inte ta sig ut...

Barn; jag ser dem överallt, små barn eller egentligen bebisar och jag undrar hur jag själv skulle vara som mamma. Tanken är både skrämmande och härlig, fast mest skrämmande.
Vi stod och tittade på små randiga hängselbyxor igår, så otroligt söta! Några vänner planerar att skaffa barn snart och det kan säkert bli fantastiskt gulligt... Men jag undrar om dessa unga par är säkra och om de vet vad som väntar dem. Förmodligen inte, fast kanske behöver man inte vara helt säker. Kanske löser sig det mesta när barnet väl är fött. Vad vet jag.

Men vad jag tänker på är att det kan bli så fel; om man sen kommer på att man vill resa, träffa nya killar eller helt enkelt vara fri!  Kanske kan man tillåta sig att bli lite mer vuxen först, hålla ut och vänta. För vuxna blir vi väl alla en dag, eller hur?

Nyklippt gräs

Solen skiner, det är varmt och luktar nyklippt gräs, min absoluta favoritdoft som är förknippad med så många minnen. Allt borde kännas så bra och det gör det väl, tills efter ett särskilt samtal...

Konstigt hur en människa kan påverka en annan så starkt, bara genom att tala.
Det finns en person jag blir så starkt påverkad av, utan att egentligen behöva bli det...
Orden går rätt in i mig och blir till kritik; vad det än gäller och gör mig ledsen. Ledsen och arg, för det finns ju ingen anledning till att jag ska känna så.  Jag har bara någonstans för länge sedan bestämt att just de där orden riktade till mig betyder något negativt. Jag blir spänd och konstig och det börjar kännas kallt i luften. Gräset börjar plötsligt klia mot ryggen och solens värme får mig att må illa.
Försöker att skaka det av mig, försöker glömma - men det är svårt. För att inte säga omöjligt.

RSS 2.0