Prioritering

"Du måste börja prioritera" sa läkaren och spände ögonen i mig. Hur många gånger har jag inte hört det förut! Och hur många gånger har jag inte försökt prioritera bättre.. Det är ju skitsvårt, för att inte säga omöjligt. Allt som ska med:

Karriären
Ekonomin
Hälsan
Kärleken
Vännerna
Familjen
Utmaningarna
Utvecklingen

Glömde jag nåt?

Tårar på tunnelbanan

"Mamma, mamma, det kommer tårar.. Hon gråter"!

En liten mörk flicka med kolsvarta ögon sitter mitt emot på tunnelbanan. Hon tittar förfärat på mig och rycker sin mamma i jackan. Mamman viskar till flickan att "Ja, ibland är man ledsen och då kommer det tårar", samtidigt som hon ler lite ursäktande mot mig.

Jag blev nästan lite rörd på riktigt, så fint av flickan att se det.
Annars är det ganska tröttsamt att jag just nu har ett öga som ständigt rinner, oavsett om jag är glad eller ledsen.

Fredagen den 13e

Buh, det är fredagen den 13e idag... Hur ska det gå? Hur ska det gå?Jag ser hursomhelst fram emot några härliga timmar i R1, tror jag börjar gilla det! Igår var det som om tiden försvann. Sen blir det skådespelarjakt, vd-tal och sen är det fredagskväll:) So far, so good, men jag har dåligt samvete, rätt mycket dåligt samvete som jag inte vet vad jag ska göra med. Någon som vet?

A new place

Jag tycker mycket om min nya plats, praktikplatsen på UR. Min handledare är hjälpsam, lugn och sympatisk och resten av redaktionen är full av engagerade och barnintresserade duktiga journalister. Förmodligen är jag en av de få som inte har egna barn. Men det är bara vad jag tror. Några pratar om sina ungar, så där kan jag ju vara säker, medan andra talar mer generellt om barn.

Jag gillar det, det känns rätt att sitta och leta bland barnböcker för att hitta den perfekta historien att regissera. Det känns helt rätt att åka ut och intervjua olika små barn i olika situationer. Det känns helt rätt att sitta på redaktionsmöten och prata etik och moral gällande svårare "barnfrågor".

Sen finns det också sådant som inte känns helt hundra, än. Som R-ställe1, 2 och 3... Men jag hoppas att det kommer. "Ingenting är omöjligt" och "learning by doin" säger handledaren.

Maria Lundqvist var i studion igår och jag satt nästan andäktig och lyssnade. Vilken/vilka röster hon fick till. Vi pratade efteråt, om sagor och barn och inspiration. Hon sa att "eftersom du inte har några egna barn så kanske...."Hur kunde hon veta det?!

Fågelkvitter och vårtrötthet

Någon sa något om vårtrötthet, att det är helt normalt att vara trött på våren. Jag undrar det, nu när solen har börja titta fram och när fåglarna kvittrar borde man ju vara pigg! 

Jag är inte det minsta pigg, tvärtom är jag alldeles otroligt trött. Skulle kunna somna närsomhelst och varsomhelst, till och med stående tror jag. Det känns inget vidare. Nästa vecka ska jag vara på radion och då gäller det att prestera, vara pigg, glad och full av ideer. Inte kan jag sitta och snarka på mötena eller sova vid mitt skrivbord.

Kanske kan en diet göra susen, alltså inte någon dålig destruktiv diet, utan en pigg-diet med massor av spenat, spirulina, ginseng och annat grönt. Jag börjar idag.

RSS 2.0